Община Приморско организира за своите жители и гости един наситен с емоции празник. Десетки жители се стекоха на площада, за да почетат Националния празник на страната и за да станат свидетели на историческо събитие за града, а именно отриването на бюст-паметника на Васил Левски.

„Днес е свят ден за България – денят, в който честваме Освобождение след дългогодишно робство, денят, в който отдаваме заслужена почит към хилядите герои дали живота си за свободата на България. Националният празник е най-добрият момент, в който можем да открием паметник на велик българин – човекът, който ни е завещал своята мечта за чиста и свята република. От днес и ние жителите на Приморско имаме своето кътче, където да отдаваме почит към този българин”, каза в официалното си приветствие кметът на морския град Димитър Германов.

На официалното събитие присъстваха кметът на община Приморско д-р Димитър Германов, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, бургаският народен представител Ивелина Василева, кметове и общински съветници.

Гостите на събитието се събраха около новия паметник в очакване на откриването му. Празничната лента отзвързаха кметът Димитър Германов заедно с областният управител Вълчо Чолаков и депутатът Ивелина Василева.

Цветя положиха официалните гостите на мероприятието, както и жителите и гостите на града. Венци бяха поднесени от община Приморско, СУ“ Никола Й. Вапцаров“, Клуб на запасните офицери и сержанти гр. Приморско, Съюз на запасните офицери и сержанти гр.Бургас.

Празничната програма продължи с танци и рецитали на учениците от СУ “Никола Йонков Вапцаров“ град Приморско.

Изключително емоционална програма бяха подготвили ДТС „Приморче“ с художествен ръководител Мария Върбанова. Децата танцуваха облечени в тениски с българския трибагреник, танцът им бе изпълнен със сложни фигури, като неизменна част от него беше българското знаме.

След което в небето полетяха над сто балона в цветовете на българския трибагреник, което постави върховна емоционална точка на празненството.

От площада гостите се отправиха към Историческия музей в града, където служителите ги посрещнаха, по стара българска традиция с пита с мед и сол. Там кметът на община Приморско д-р Германов, заедно с жителите и гостите на града се запознаха с творбите на малките художници, като останаха очаровани от талантливите деца на Приморско.

От 18:00 часа, в НЧ „Самообразование-1919“ гр. Приморско, ФА „Приморско“ ще изнесе концерт по повод празникът.<img

<imgКоментари

Top