Община Приморско, Исторически музей Приморско, съвместно със СУ „Никола Й. Вапцаров“ , отбелязаха 146-тата годишнина от обесването на Васил Левски. Паметта му бе почетена, посредством подготвена от музея на града презентация и открит урок от историка и учител Р. Бъчварова. Резултатите предизвикаха сред присъстващите разсъждения върху това, какво е наследството завещано ни от Левски, колко точно звучат думите му и днес, и какво е нашето разбиране за делото на Апостола. След което празненството продължи с участието на учениците от IV група за целодневно обучение, които представиха рецитал, включващ стихове на Вазов, пресъздадени през прочита на малките рецитатори.

Честването завърши с подготвена тържествена викторина, която бе посрещната с огромен интерес и желание за участие от младите българи. Отговорите им бяха точни, коректни и блестящи, за показните знания учениците бяха наградени.

На събитието присъстваха гости от общинска администрация, общественици, преподаватели, родители, жители и гости на града Приморско.

Поклон пред теб, Апостоле!

Коментари

Top