Исторически музей Приморско за поредна година отбеляза Националния празник на България 3-ти март със седмица, изпълнена с много събития.

Културната институция бе домакин на децата от oбщината, които представиха разнообразна и интересна програма.

Децата от детска градина Русалка, град Приморско и филиал, град Китен откриха тържествата. Малчуганите изнесоха силно въздействащ рецитал и заразиха своите зрители с патриотизъм и родолюбие. В залата за събития на музея, около макетите на Шипка и Черешовото топче, оживяха четата на Ботев, кораба Радецки и съпротивата на опълченците. Децата рецитираха емоционално стихотворението на Иван Вазов – Опълченците на Шипка. Настроението силно се приповдигна, когато малките българчета изпълниха химна на Република България и изправиха на крака своите родители и гости.

Програмата продължи с ученици от СУ „Никола Й. Вапцаров“ – Иван Иванов и Пауло – Христиан Петков, ученици от XII клас, които подготвиха и изнесоха презентации. Силно запленени от историята, те поднесоха урок по родолюбие на своите връстници.

На 3-ти март екипът на историческия музей посрещна жителите и гостите на града с много изненади. Сред гостите в празничния ден бяха и малчуганите, които се върнаха да покажат на своите родители интересната експозиция.

Празничните дни завършиха с музеен урок, свързан с Националния празник, изнесен пред ученици от основен и начален курс на местното училище.

За финал на честванията третокласниците зарадваха служителите на музея с подготвен тематичен рецитал.

Коментари

Top