„ Новият коронавирус NCP може да не показва признак на инфекция в продължение на много дни, тогава как човек може да знае дали е заразен?
Последната информация е, че инкубацинният период може да бъде до 28 дни, преди симптомите на COVID 19 да са очевидни.
Когато човек има треска и/или кашлица и отива в болницата, белите му дробове обикновено са 50% фиброза и вече е късно!

ОТНОСНО ПРЕВЕНЦИЯТА:
1. Най-често срещаният начин да се заразите
е чрез докосване на предмети на публично място, така че трябва да миете ръцете си често. Вирусът може да живее на ръцете Ви само за 5-10 минути (можете да разтриете очите си или да пипнете неволно носа си).
2. Освен често да миете ръцете си, можете да правите гаргара с бетадин, за да елиминирате или сведете до минимум микробите, докато те са все още в гърлото Ви ( преди да преминат надолу към белите дробове).
Хора, полагйате допълнителни грижи и пийте много вода!
Яжте чесън и носете няколко скилидки в себе си.“

ЗА СИМПТОМИТЕ НА ПНЕВМОНИЯТА, ПРИЧИНЕНА ОТ КОРОНАВИРУС:
1. Първо ще инфектира гърлото, така че ще имате усещане за сухи болки в гърлото, което ще продължи 3 до 4 дни.
2. След това вирусът се смесва с носната течност и ще прокопае в трахеята, като така ще навлезе в белите дробове, причинявайки пневмония. Този процес ще отнеме 5 до 6 дни.
3. С пневмонията идва висока температура и затруднено дишане. Запушването на носа не е от мормалния вид. Чувството е, че сякаш се давите във вода. Важно е да отидете да потърсите незабавна медицинска помощ, ако се чувствате така.
Ако имате хрема и храчки, когато имате настинка, не може да имате новия тип коронавирусна пневмония, тъй като тя се характеризира със суха кашлица без хрема Това е най-простият начин за идентификация.
Моля, кажете на приятелите си, т.к. ако имат повече медицински познания, ще имат по-добра осведоменост за идентификация и превенция.
Този вирус от Ухан не е устойчив на топлина и ще бъде убит при темперарура 26-27 градуса. Затова пийте повече гореща вода. Можете да кажете на приятелите и близките си да пият повече гореща вода, за да я предотвратят. Правете разходки на слънце. Сега е студено, така че пиенето на топла вода също е много приятно. Това не е лекарство и е полезно за тялото. Пиенето на топла вода е ефективно против всички вируси. Не пийте студени напитки, не забравйте!

СЪВЕТИ ЗА КОРОНАВИРУС:
1. Той е с доста големи размери (клетктката е с диаметър около 400 – 500nm), така че всяка нормална маска (не само от вид №95) трябва да може да го филтрира. Въпреки това, огато някой, който е заразен, киха пред вас, вирусът е активен поне за 3 метра, преди да падне на земята.
2. Когато вирусът падне върху метална повърхност, той живее поне 12 часа. Затова не забравяйте, ако влезете в контакт с някаква метална повърхност, да измиете старателно ръцете си със сапун.
3. Вирусът може да остане активен върху тъканта в продължение на 6-12 часа. Нормален препарат би трябвало да убие вируса. За зимно облекло, което не изисква ежедневно пране, можете да го поставите под слънчевите лъчи, за да убиете вируса.

ОТЛИЧНИ СЪВЕТИ ОТ ЯПОНСКИ ЛЕКАРИ, ЛЕКУВАЩИ СЛУЧАИ НА COVID 19:
Уверете се, че устата и гърлото Ви са влажни, никога НЕ СУХИ!
Пийте по няколко глътки вода на всеки 15 минути.
Защо?
Дори и вирусът да влезе в устата Ви, питейната вода или други течности ще ги изхвърлят през хранопровода в стомаха. Веднъж попаднал там, вирусът ще бъде унищожен от вашите стомашни киселини.
Ако не пиете достатъчно вода и по-редовно, вирусът може да навлезе във вашите бели дробове.

Коментари

Top