Исторически музей Приморско бе част от инициативата на Община Приморско свързана с отбелязването на Седмицата на гората. Тази година залесителните акции и дейности по почистване на горските територии са под мотото: „Децата и гората на България за бъдещето на Зелена Европа“.
Едно от мероприятията е националната инициатива „Лесовъд за един ден“, която се проведе на 12 април, като началото бе поставено в музея, където участниците бяха приветствани от кмета на града – д-р Димитър Германов, директорът на Регионална Дирекция Гори – инж. Станимир Божанов, директорът на ДУСОГ – инж. Марин Иванов и и експерти от Регионална Инспекция. Те изнесоха тематична лекция на учениците от II и IV класове на СОУ „Братя Миладинови” гр. Бургас, как правилно да стопанисваме и опазваме горите. В институцията децата бяха запознати с историята на града от най-древни времена. Бяха проведени занимателни и образователни игри и изненадани с холограма на тракийски жрец.
Проявата продължи на тракийското светилище Бегликташ, с интерактивни занимания и беседа от лесовъдите, които представиха своята професия и запознаха участниците с горските екосистеми и процесите, които протичат в тях.

Коментари

Top