Ученици от СУ „ Н. Й. Вапцаров”, подпомагани от своите преподаватели г-жа Росица Бъчварова и г-жа Миглена Илиева, представиха съвместно с Исторически музей Приморско празнична програма, по случай предстоящите Великденски празници. В институцията се събраха деца, учители, родители и жители на града. Събитието започна със стихотворение за пролетта, след което бяха представени корените и пресъздадени традициите на Лазаруването и на празника Цветница. Инициативата продължи с подготвена от учениците тематична презентация, под надслов „ Великден у нас и по света”, която бе задълбочено и просторно проучване какво представлява и как се празнува Възкресение Христово, презентаторите бяха направили паралел между отделните страни и бяха наблегнали на най-интересните традиции във всяка една от тях. Тя беше последвана от няколко креативни идеи, свързани с начини за боядисване на яйца с помощта на природни и безвредни материали.
След това всички в залата трябваше да се справят с едно предизвикателство – тематична викторина под формата на кръстословица. Децата се справиха отлично и не срещнаха никакви затруднения в решението на поставената им задача.
Програмата завърши с народната песен „Великден иде” в изпълнение на Даниела Райчева, която бе пусната на мултимедийното платно.

Коментари

Top