145- та годишнина от обесването на Васил Левски бе тържествено отбелязана в Историческия музей в града. Там се събраха учители, ученици и представители на община Приморско, които заедно почетоха знаковата дата. Учениците бяха под ръководството на своя преподавател по история г-жа Росица Бъчварова.
Като за начало всички в залата бяха поздравени от уредника на музея г- жа Борислава Кирова, която им благодари за поредната споделена инициатива.

Учениците рецитираха емблематични стихове, посветени на Васил Левски, а от културната институция бяха подготвили тематична мултимедийна презентация, посветена на живота и делото на Апостола. Тя бе под наслов „ Трябваш ни, Апостоле” като с това се показа огромната необходимост от такива светли герои в нашето съвремие.

След това всички в залата трябваше да се справят с едно предизвикателство – тематична викторина под формата на кръстословица, в която трябваше да познаят имена на герои от българската история и свързани с тях места и дела. Децата се справиха отлично и не срещнаха никакви затруднения в намирането на правилните отговори.
Честването завърши с народната песен „ Българе глава дигнали” в изпълнение на една от участничките в програмата.

Снимки

Коментари

Top