Една от водещите туристически дестинации на Балканите – българското Черноморие, ще бъде представена по време на третото издание на годишните награди за Балканска туристическа индустрия с един от лидерите в туризма – община Приморско.
Церемонията ще се състои на 5 декември от 20 ч. в хотел Премиер Бест Уестърн, а международно жури от експерти ще оценява кандидатите за престижните статуетки, съобщават организаторите ВИП Комюникейшън.
Тя е разположена на българското южно Черноморие на площ от 350,7 кв.км. и е известна с изключителното съчетание на лазурни плажове с красиви заливи, чрез които Странджа планина прегръща морето. Тук си дават среща не само мо рето и гората, но и две географски ширини – умереноконтитенталният климат се слива със с редиземноморския.
На територията на общината вият снаги реките Дяволска, Ропотамо и Караагач, чиито брегове пленяват с дивната си растителност. Наличието на редица защитени зони като „ Водни лилии”, блатото „Стамополу”, резерват „Ропотамо”, тракийското светилище „Бегликташ”, скалният феномен „Лъвската глава”, крепостта „Урдовиза”, както и гостоприемството на местните жители превръщат община Приморско в желано място за отдих и развлечение.
На територията на общината се намират селищата : гр.Приморско, гр. Китен, с. Ясна поляна, с. Веселие, с. Писменово и с. Ново Паничарево. Общият брой на живеещите в общината са 7 219.
От 2011 година кмет на Община Приморско е д-р Димитър Германов. Под негово ръководство морската община беше обявена от Института за пазарна икономика за първенец по усвоени евро средства на глава от населението спрямо останалите общини. След обновяването курортите Приморско и Китен могат да бъдат сравняван с места за отдих от европейска и световна величина.
Една от гордостите на Приморско, реализирана със средства от Европейския съюз е Историческия музей. Той е разположен в център на града. В него са експонирани културните ценности, разкрити при извършените археологически разкопки на територията на община Приморско. Музеят разполага с просторни експозиционни зали и новоизграден модерен трезор с най – високото ниво на сигурност, в който се съхранява уникалното тракийско златно съкровище, открито в края на миналата година в местността „Силихляр” и обявено за находка на 2016 година.
Иновативния подход на представяне на експонатите в музея, включва единствената в България ефектна 3D холограма, изобразяваща тракийски жрец, които подканва гостите да посетят тракийското светилище „Бегликташ”.
Община Приморско е известна и с богатия си спортен и културен календар, което е прави и предпочитано място за любителите на силни усещания.

Гласуването вече започна, като всеки, който иска да подкрепи морския град, може да го направи онлайн, без да е нужна регистрация. Градът се състезава в три категории: „Община на 2017 за морски туризъм“, „Туристическа атракция/ обект“ и в „Туристическо събитие“.

Ето и линкове към категориите, за които можете да дадете своя глас за община Приморско:

„Община на 2017 за морски туризъм“ – Община Приморско – http://tourismawards.bg/cat/morska-destinacia/
„Туристическа атракция/ обект“ – Бегликташ – http://tourismawards.bg/cat/turisticheska-atrakcia/
„Туристическо събитие“ – Национални фолклорни празници „Приморска перла“ – http://tourismawards.bg/cat/turistichesko-subitie/
За реален глас ще се отчита само едно заявено желание за кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство. Всички подадени повторно гласове от същия IP адрес ще се регистрират като недействителни. Гласуването продължава до 10 декември.

Победителите ще участват в тържествена церемония на 12 декември 2017 г. в София, където ще им бъдат връчени наградите.

Коментари

Top