Зарежда Събития
Международен фолклорен фестивал "Евро фолк - Черно море 2017" - Китен

Детайли на събитието

Място: Центъра на Китен

Град: Китен

Начало: 21 юни 2017

Край: 26 юни 2017

Организатор: Еврофолк Академия

Телефон: (062) 62-15-41

Имейл: office@eurofolk.com

Фолклорният фестивал „Евро фолк – Черно море“ се провежда в рамките на Музикални празници „Евро фолк“ – Светът е телевизия. Музикалните празници се провеждат в различни европейски градове и държави през цялата 2017 година.

Музикалните празници „Евро фолк“ се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF.

Основно събитие на Музикални празници „Евро фолк“ е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства – Старопланински събор “Балкан фолк”. В него ежегодно участват от 9 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори.

Характерна особеност на Музикалните празници „Евро фолк“ е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват по повече от 50 кабелни телевизии в България, по сателитните и национални телевизии „Travel TV“ и „Херос ТВ“, както и по Световните Internet телевизии „EuroFolkTV“ на адрес tv.eurofolk.com и „TV Rodina“ на адрес www.tvrodina.com. С тези дейности се изпълнява основната цел на Музикалните празници „Евро фолк“ – Светът е телевизия” за популяризиране на традиционните народни изкуства чрез огромните възможности на масмедиите.

Фестивалната програма включва конкурси в следните категории:

  • фолклорни песни;
  • фолклорни танци;
  • фолклорни ансамбли;
  • стари градски песни и романси;
  • индивидуални изпълнители;
  • възрастни и деца до 16 години – по всички категории;

Коментари

Top